Dette er hovedsiden for lokalhistorie.

Her legges ut forskjellige mindre artikler og historiske bilder.I undermenyene til venstre kan du velge mellom blant annet arkeologi, lengre artikler, gamle bilder, filmklipp og gamle lokale kart.

Fauskes tidligere sykestue

i Sykehusveien.Leserbrev fra Frøydis Einset, Saltenposten 14.august 2019. Klikk på artikkelen for stor versjon.Fauske sykestue i 2019. Foto: FSHL. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Fylkesskole, Middelskole og Konfirmasjon

27.01.19


Fra Torbjørn Andreassen har vi fått tilsendt gamle bilder og tekst som vi takker så mye for og vi presenterer dem her:

(klikk på bildene for større versjon)


Hei, og godt nyttår!


Her er to bilder fra det jeg tror er fylkesskolen på Fauske. Jeg vet ikke årstall, men på bildet til venstre (bilde 1) er det min tante Haldis Hansen fra Sjønstå, født 1920 gift Kværna i Valdres som deltar. Hun er nr. 2 i 2.rekke fra venstre.

Margith Hansen fra Moen er trolig nr.3 fra venstre, nesten bakerst med lys skulderdel.


På bildet til høyre (bilde 2) er min mor, Tordis Hanssen, født Sjønstå 1921, gift Andreassen i Moen. Hun er nr.2 i 2.rekke fra høyre.


Hun er også på tredje bilde (bilde 3). Her er hun nr.2 i 2.rekke fra venstre. Gerd Monssen fra Rognan er på begge de 2 siste bildene i kofte. På første bilde er hun fremst nr.4 fra høyre, like foran min mor.


Her er et konfirmasjonsbilde (bilde 4) fra Sulis fra konfirmasjonen 28.juni 1936 for barn født i 1921. Har hatt bildet ute på Sulis-siden. Min mor Tordis Hansen i sort er nr.1 fra venstre fremst. Jente nr.4 fra venstre i 2.rekke forfra heter Anne Marie Rongved født Forfang ifølge datteren på Sulis-side.


Mvh.

Torbjørn Andreassen, Jevnaker, som rydder i gamle albumer.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilde 1

Bilde 2

Bilde 3

Bilde 4

Handelshuset Koch

_______________________________________________________________________________________________

Bildet over er tatt i 1902 av fotograf Hans Jensen Kosmo og utlånt av hans barnebarn Bjarne Hagen. Det viser Storgata på Fauske sett vestover. Vi ser såvidt kirken helt til venstre. Bildet er tidligere vist i en artikkel i Fauskeboka av Gunnar Kosmo.

Nedenfor er en link til bilder og videoer om gamle Fauske. Øystein Jamth har samlet svært mye interessant materiale:


Øystein's Bilde-BloggBildet er tatt av samme fotograf. Vi har ikke greid å identifisere stedet. Vi vet at urmaker Loe hadde butikk i Fauskegata, men dette er definitivt ikke Fauskegata.På  På skiltet på hjørnet står det "P Olsen Lo", og på skiltet over døren mener vi det står "Logi"

Bak folkene ser vi ei mast til ei skute, slik at det er sansynligvis ei kai her. Det er to soldater i flokken. Flagget er på halv stang.

Kan det være at han har opprettet en midlertidig urmakerforretning her i forbindelse med ett eller annet arrangement.