Årets bokutgivelser 2022


Bøkene selges hos ARK Fauske, Marmorutstillingen i Storgata 76 og Leselysthuset på Rognan.


Du kan bestille bøkene på Leselysthuset (leselysthuset.no) som både har internett- og telefonbestilling.


Fauskeboka 2022

Diverse skribenter

 

Fauskeboka 2022 inneholder nærmere tretti artikler av en rekke skribenter, artikler med innhold fra Fauskeområdet, Valnesfjord og Sulitjelma.


Her kan vi lese om drukningstragedien ved Tørresvika i 1766, artikkelforfatteren går 7 generasjoner tilbake i tid og beretter om sin 5x tippoldefar som var en av de 14 forulykkede, og om hans familie og forholdene på gården på Ytre Klungseth.


Videre om Småbrukeren – en pioner i sin tid, om historien til Fauske Bonde- og småbrukerlag, som i 2013 feiret 100-årsjubileum, som et av de første bonde- og småbrukarlag stiftet i Nordland fylke.


Fauske ungdomsklubb var i drift fra 1984 til 2021 da dørene ble stengt for siste gang. I årets Fauskebok får vi historien til ungdomsklubben, fra oppstarten i bomberommet på Fauske videregående skole, til den senere flyttet permanent til Fauske Samfunnshus.

Det nokså spektakulære bildet av gaupa og lammet på forsiden av årets Fauskebok finner du også inne i boka, som del av en bildeserie og historien og dramatikken beskrevet, som utspant seg foran fotografen, artikkelforfatter og sauebonden, iskaldt tok han bilder og samtidig avverget situasjonen.


Dette og mye mer kan du lese i Fauskeboka 2022


Innbundet, 216 sider. Kr. 300


Fauske kirke – mennesker og historier


Boka forteller historien om Fauske kirke. Den lange forhistorien, byggingen og bruken av kirka fram til i dag. Vi får også fortellinger om noen av menneskene knyttet til kirka.


Det første tegnet på kristendom i Fauske, et sølvkors funnet i Vatnan, blir beskrevet i begynnelsen av boka.


Vi får videre historien om utviklingen fra Fauskeeidets annekssogn til Fauske kommune, historien om prestefamilien Thora og Sverre Jervell, misjonæren Petrine Solvik og sognepresten Rudolf Tønder.


Her er også blant annet skrevet historien om sangkorene og musikalske innslag.


Boka inneholder historie fram til 2020.

 

Innbundet, 152 sider. Kr 250